Close
Investments
Capital market
Deposits
Clasic Clasic+
Capital market services
Capital market services
M@IB Online
InternetBanking eStatements
ElectronicApplications TransferP2P TransferT2C
​MAIB - Nr. 1 la creditare, cu un portofoliu sănătos de credite 16.07.2019

​MAIB - Nr. 1 la creditare, cu un portofoliu sănătos de credite

Moldova Agroindbank – banca lider, cu cel mai amplu portofoliu de credite acordate persoanelor fizice şi juridice, continuă să aplice o abordare prudentă la implementarea politicilor sale interne ce ţin de domeniul creditării, înregistrând o scădere progresivă a nivelului creditelor neperformante, comparativ cu perioadele anterioare şi cu media pe sistem. 

Datele relevă că la 30 iunie a.c. nivelul creditelor neperformante s-a diminuat cu 0,38 puncte procentuale, în comparaţie cu situaţia la 31.12.2018, atingând nivelul de 5,60%.  

O tendinţă de scădere a creditelor neperformante înseamnă un proces de însănătoşire continuă a portofoliului de credite şi, respectiv, creşterea calităţii acestuia. Pentru clienţii Moldova Agroindbank aceasta presupune:
  • asistenţă personalizată şi o consultanţă calitativă, acordată fiecărui client în procesul de creditare;
  • evaluarea corectă a dosarului de creditare, a posibilităţilor şi capacităţilor de rambursare a sumelor împrumutate;
  • un grad sporit de protejare a clientului pentru prevenirea asumării unor angajamente financiare peste capacităţile de rambursare;
  • siguranţă, stabilitate bancară, precum şi un grad înalt de responsabilitate din partea băncii şi a clienţilor.
MAIB implementează cele mai bune practici internaţionale de prudenţă şi transparenţă bancară, pentru a oferi clienţilor calitate, siguranţă şi cele mai avantajoase soluţii de creditare.