Close
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
M@IB Online
InternetBanking MAIBankMobile ExtraseElectronice CereriElectronice TransferP2P TransferT2C
Creşterea afacerilor IMM din regiuni – prioritate pentru Moldova Agroindbank 06.06.2019

Creşterea afacerilor IMM din regiuni – prioritate pentru Moldova Agroindbank

Continuă întâlnirile tradiţionale cu genericul „Oamenii întreprinzători îşi dau întâlnire la MAIB” ale experţilor Moldova Agroindbank cu antreprenorii din regiuni, la care oferă consultanţă şi sprijin informaţional pentru dezvoltarea afacerilor din ţara noastră.

Echipa băncii a avut întâlniri cu peste 1200 de clienţii din Donduşeni, Hînceşti, Briceni, Lipcani, Nisporeni, Ceadâr-Lunga, Cahul, Vulcăneşti, Taraclia, Soroca, Stefan –Vodă, Sângerei, Glodeni, Căuşeni, Rezina, Leova, Floreşti. Urmează întâlnirile cu clienţii din Cimişlia, Basarabeasca, Orhei, Călăraşi.

Portofoliul Moldova Agroindbank include produse şi servicii moderne destinate IMM-urilor, companiilor mari şi persoanelor fizice, oferite prin intermediul soluţiilor complexe de finanţare şi gestionare a afacerilor. 

Antreprenorii sunt informaţi despre cele mai actuale oferte de dezvoltare a afacerilor prin accesarea mijloacelor pentru finanţarea capitalului circulant şi investiţiilor din resursele proprii sau din linii de creditare internaţionale.

Pentru finanţarea întreprinderilor din sectorul rural din resurse internaţionale MAIB oferă credite în cadrul programelor RISP I-II (Proiectul de Investiţii şi Servicii Rurale), KFW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau), FIDA I-VII (Programul de asistenţă financiară a afacerilor din domeniul agro-industrial), PAC (Proiectul pentru Ameliorarea Competitivităţii) şi Filiera Vinului (Programul de Restructurare a Sectorului Vitivinicol). Recent, banca a accesat şi linia de credit EU4Business de la BERD şi Uniunea Europeană. Creditele includ reduceri la dobânzi, perioade de graţie, scutiri de plată la TVA, inclusiv din cadrul acestor resurse pot fi finanaţate  start-up-urile în agricultură. 

Este de menţionat facilitarea accesului la finanţare pentru tinerii antreprenori şi acordarea sprijinului suplimentar tinerilor prin reducerea dobânzilor la credite până la 4,5% anual în scopul dezvoltăriii favorabile a afacerilor iniţiate. Linia de credit  EU4Business-BERD este destinată IMM pentru finanţarea investiţiilor, modernizarea proceselor şi tehnologiilor pentru sporirea calităţii şi alinierea la normele şi standardele UE. Creditele includ componentă de grant în valoare de 10 – 15% din suma creditului, iar beneficiarii dispun gratuit şi de asistenţă tehnică din partea experţilor programului. 

Activitatea de creditare este susţinută şi de un spectru larg de produse moderne digitale, precum Internet banking cu opţiunea EASI Banking (Enterprise Accounting System Interface), MAIBank, Extrase electronice etc. Pentru gestiunea eficientă a afacerilor MAIB oferă soluţii digitale moderne care permit clienţilor băncii accesul la conturile personale pentru un spectru vast de operaţiuni bancare la distanţă din orice colţ al lumii 24/7. 

„La început de cale sau în plină dezvoltare, oamenii de afaceri au nevoie de susţinere şi încredere că pot conta mereu pe un partener puternic de dezvoltare. Moldova Agroindbank este întotdeauna alături de oamenii din business, oferindu-le un spectru vast de instrumente bancare utile şi avantajoase”, a declarat Oleg Paingu, Vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al MAIB.

Moldova Agroindbank este lider în domeniul de  creditare, cu o ofertă variată de produse pentru diferite segmente de clienţi, contribuind la susţinerea şi dezvoltarea mediului de afaceri din ţara noastră şi la creşterea economiei naţionale.