oficiul maib park – modern, comod, inovator

În anul 2023 angajații din oficiul central s-au mutat în sediul nou – maib park, amplasat în inima Chișinăului, în vecinătatea Grădinii Publice „Ștefan Cel Mare și Sfânt”. Sediul are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

  • consolidează reputația maib ca angajator de top al talentelor în Moldova;
  • poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;
  • permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;
  • evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.
10

nivele supraterane

90

de locuri de parcare la etajele subterane

38+

metri înălțime

22 500

metri pătrați

1200+

locuri de muncă

Un sediu destinat atragerii și reținerii celor mai talentați angajați

Fiecare element al conceptului de oficiu este creat pentru a oferi o experiență aliniată cu scopul și valorile maib. Oficiul este un spațiu al creativității și al dezvoltării personale, este dotat cu infrastructură IT de ultimă generație, asigurând un mediu optim pentru colaborare și inovație. Inaugurarea noului sediu este un moment important în transformarea maib, inclusiv deoarece reunește într-un singur sediu peste 800 de angajați care anterior erau amplasați în cinci oficii din Chișinău.

Deschiderea noului sediu semnifică dedicația maib pentru:

  • oferirea unui mediu de lucru captivant și plin de satisfacții angajaților săi;
  • încurajarea și sprijinirea dezvoltării profesionale și personale a echipei;
  • crearea oportunităților de a lucra la proiecte importante în domeniu, stimulând inovația, transformarea digitală într-o bancă pregătită pentru viitor;
  • sprijinirea implicării angajaților în activități sustenabile, cum ar fi reciclarea, deplasarea cu bicicleta la locul de muncă, utilizarea transportului public și a mijloacelor de transport eficiente energetic;
  • dezvoltarea unui mod agil de lucru și a unuia flexibil, hibrid: lucrul de la birou și lucrul de acasă;
  • concentrarea pe starea de bine a angajaților maib.

De la idee la proiect

Construcția clădirii a început în anul 2018, continuând cu unele pauze pe parcursul perioadei de pandemie și fiind inaugurată în 2023.

Oficiul maib park a fost proiectat de designeri și arhitecți locali și internaționali, și construit de antreprenori locali cu cea mai înaltă expertiză în domeniul construcțiilor, aplicând standarde de top și folosind soluții și materiale de cea mai bună calitate și eficiență energetică.

Este un oficiu care la scurt timp după populare a devenit mult îndrăgit atât pentru cromatică, spațiu generos, planimetrie comodă, cât și pentru tehnologiile de ultimă generație și sistemele inteligente încorporate.

Construcția maib park din 2018 până la mutarea echipelor în 2023
Inaugurarea maib park

Spații agile

Transparență

Echipa de proiect a excelat pentru a crea și proiecta un oficiu în care echipa maib, clienții și partenerii să se simtă bineveniți și să lucreze confortabil. Oficiul are un design modern și inovator, cu lumină naturală din abundență și în stilul open space.

Având exteriorul proiectat practic integral din sticlă, iar interiorul conceput de tipul open space, maib park translează transparența, deschiderea și receptivitatea de care dă dovadă maib în interacțiunea cu clienții, în deciziile și inovațiile adoptate, transparența fiind și una dintre valorile fundamentale ale companiei.

Conceptul de bază al designului interior al clădirii este open space, optându-se pentru transformarea birourilor clasice din back office, cu spații închise și delimitate, fiind înlăturate barierele ierarhice dintre oameni și pentru a încuraja interacțiunea dintre angajați într-un mediu prietenos.

Rezidenții maib park pot colabora, dar și se pot descoperi reciproc în următoarele spații de tip open space: zonele de lucru propriu-zis, spații pentru interacțiuni informale, zone pentru discuții și timp agreabil, o sală de sport, cantină, o cafenea, o galerie expozițională.

Noul oficiu propune și zone dedicate ședințelor sau discuțiilor private, precum: zone de co-working, săli de ședințe, cabine izolate fonic. Chiar dacă spațiile oferă intimitate și izolare, acestea sunt delimitate de pereți din sticlă, în continuare renunțându-se la ideea încăperilor închise și separate în totalitate. Astfel, oriunde s-ar afla, angajații maib își petrec ziua de muncă într-un spațiu cu lumină naturală în abundență, cu design modern și inovator, transparent, în stilul open space.

Culorile din interiorul maib park – galben, roșu, mentă, albastru închis și alb - sunt aliniate identității brandului maib, completând nota de modernitate a spațiilor de muncă și de relaxare.

Galbenul adaugă o notă vibrantă și energică, reflectând dinamismul și entuziasmul asociat cu spațiile de lucru și de relaxare din cadrul maib park. Roșul aduce o notă de intensitate și vitalitate, ceea ce creează atmosferă activă și inspirațională. Nuanțele de mentă aduc o notă proaspătă și calmantă, contribuind la crearea unui mediu echilibrat și relaxant. Albastrul închis adaugă o notă de eleganță, oferind un contrast plăcut în compoziția generală a interiorului. Culoarea albă sporește luminozitatea, întregind armonios simfonia de culori.

Prin utilizarea acestor nuanțe, maib park reușește să îmbine stilul modern cu identitatea brandului, oferind un mediu atrăgător și funcțional pentru angajați și clienți.

Ne vom bucura să lucrăm în oficiul maib park împreună cu alte companii, care vor alege să le ofere angajaților spații de muncă într-un sediu modern, cu locație ultra-centrală, comod și echipat cu funcționalitățile necesare.

Contactează-ne pentru aspecte privind chiria de oficii la adresa electronică comunicare@maib.md.

Zonele de relaxare din maib park oferă angajaților noștri un spațiu de recreere pentru a se destinde și a-și revigora creativitatea.

Cu un accent deosebit pe starea de bine a angajaților, maib park a fost proiectat pentru a asigura confortul și bunăstarea angajaților noștri. De la zonele verzi interioare, chicinetele, la sala de fitness și cafeneaua relaxantă de la mezanin, ne străduim să creăm un echilibru între munca eficientă și binele personal.

Chicinetele, disponibile la fiecare etaj, sunt prielnice pauzelor reconfortante, oferind angajaților posibilitatea de a se relaxa și socializa într-un cadru informal. Sala de fitness din maib park completează experiența angajaților, promovând un stil de viață activ și contribuind la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Ne propunem să oferim un mediu de lucru în care angajații au posibilitatea de a-și îmbunătăți starea lor de bine și de a se relaxa în timpul programului de lucru.

Încă de la intrarea în maib park vei simți atmosfera prietenoasă și abordarea responsabilă. De la materialele de construcție ecologice până la sistemele eficiente de iluminat, am integrat principiile sustenabilității în fiecare aspect al designului nostru interior. Sistemele de inginerie oferă cele mai bune soluții susținând standardele de mediu, standardele europene de calitate și eficiență, totodată fiind implementat un sistem de iluminat controlat bazat pe tehnologia DALI.

Datorită geamurilor panoramice, peste 70% din spațiul interior este iluminat de lumina naturală, minimizând astfel consumul de energie electrică. Fațada clădirii are o structură combinată, o bună parte din aceasta fiind realizată din geamuri din sticlă cu camere duble, sistemele din aluminiu fiind produse de firma „SCHUCO”, iar construcția din sticlă (HP SILVER) de firma „Guardian glass”. Pereții exteriori au fost dotați cu sisteme de fațade ventilate, acoperite cu plăci ceramice și granit. O astfel de structură a fațadei va contribui la eficiența energetică a clădirii, asigurând optimizarea costurilor de întreținere și izolarea fonică maximă la interior. De asemenea, a fost implementat un sistem de tipul BMS (Building Management System) care permite monitorizarea și gestionarea eficientă a sistemelor inginerești.

Testimoniale

Victor Miculeț
Vicepreședintele Consiliului băncii

Subiectul necesității unui nou sediu pentru oficiul central al maib era de mult timp în agenda discuțiilor Consiliului băncii. Sediul anterior a devenit prea mic și neîncăpător pentru echipa maib. Interacțiunea dintre echipe era dificilă, din cauza amplasării echipelor în diverse sectoare și sedii din Chișinău. După mai mulți ani de căutări și mai multe variante examinate, în urma unui concurs de oferte am selectat sediul fostului hotel, amplasat în strada 31 august 1989 nr. 127, pentru a dezvolta un edificiu modern, încăpător și comod pentru angajații care lucrau în oficiul central maib.

Astăzi, maib park este un edificiu de referință, cu, probabil, cele mai bune condiții de activitate pentru angajați. Grija față de echipă se regăsește în aproape fiecare detaliu.

Totodată, maib park oferă condiții excelente de activitate și pentru alte companii, instituții care vor dori să le ofere echipelor condiții moderne de activitate. Ne propunem ca sub umbrela maib să adere clienți și parteneri ai băncii, companii respectabile, cu valori care rezonează cu cele ale maib.

Marcel Teleucă
Vicepreședinte maib, responsabil de construcția oficiului maib park

Pentru a da o apreciere referitor la ce înseamnă pentru mine proiectul maib park am cumva percepția că doar câteva luni de la mutarea în noul sediu este o perioadă prea mică în comparație cu cei 7 ani de la procurarea terenului și a fostelor clădiri ale complexului hotelier, cei 5 ani și jumătate de la demararea lucrărilor de construcție și până la începerea activității în noul sediu maib park.

Despre clădirea maib park propriu-zis, am spus-o și la deschiderea festivă „este un sediu care vorbește despre cum se vrea perceput și cum este, de fapt, maib astăzi: sigur în forțele sale prin oamenii săi, transparent, deschis, cu multă culoare, agil și dinamic, un sediu care spune unde tinde și încotro se îndreaptă maib mâine”.

Doina Fetco
Director Marketing

Filosofia care stă la baza oficiului maib park se bazează pe open space, care transmite mesajul de „deschidere” și transparență în tot ceea ce facem și suntem. După mulți ani în care echipa era amplasată în diferite locații, cel mai important mesaj a fost cel că în sfârșit suntem împreună, or asta a ajutat destul de mult la modul de interacțiune și chiar pe alocuri la cunoașterea persoanelor cu care discutai perioade lungi doar la telefon.

În contextul noului oficiu maib park am avut mai multe provocări care au solicitat abordări creative și îndrăznețe. Pentru echipa marketing una dintre aceste provocări a fost să amplaseze brandul pe clădire și la intrarea în clădire.

Este plăcut să creezi, să inspiri, să simplifici într-un oficiu ca maib park. Personal văd mari schimbări în intercatiunea dintre colegi, care după o perioadă lungă de timp cînd se auzeau doar în meetinguri online sau la telefon, acum pot vorbi față în față, astfel situațiile se soluționează mult mai rapid. În general oamenii au devenit mai veseli, mai deschiși, mai frumoși!

Victor Razhev
Director IT

Alături de alte echipe, IT a avut un rol esențial în crearea viitoarei „case” a maib. Împreună cu echipa mea am pus „inima” și „sufletul” în crearea căminului nostru comun, astfel încât acesta să devină un model de oficiu pentru noi și pentru întreaga țară.

Este unul dintre cele mai mari și așteptate proiecte pentru întreaga echipă maib. Este un proiect cool la nivel de țară, dezvoltat tehnologic, modern, elegant. Acest proiect mă face mândru și fericit că suntem cea mai tare echipă care a implementat un proiect grozav și îndrăzneț în centrul orașului și în inima unei țări frumoase.

Din punct de vedere tehnologic, întregul proiect a fost complex. A fost necesar să se planifice și implementeze o mulțime de lucruri, începând de la comunicațiile interne bazate pe cele mai moderne tehnologii SDN (lansate pentru prima dată în Moldova), până la comunicațiile mobile și disponibilitatea lor fără întreruperi în toate zonele clădirii.

Iulia Bogușevschi
Șefa Direcției (Band) Comunicare Corporativă

Comunicarea despre noul oficiu maib park a început cu mult până la mutarea efectivă a echipelor în august 2023. Ne-am propus să poziționăm noul sediu ca un oficiu ultra-modern, astfel încât publicul extern să cunoască despre toate facilitățile și tehnologiile de ultimă generație implementate. Ne-am propus să comunicăm despre oficiu prin prisma valorilor brandului, sediul fiind și centrat pe client (în cazul dat, în primul rând pe angajați), oferind oportunități variate pentru a crea, inspira și simplifica, încurajând transparența, deschiderea, comunicarea, spiritul de echipă, abordările sustenabile în raport cu mediul înconjurător.

Odată cu mutarea în noul sediu, am continuat comunicarea, urmărind să poziționăm maib park ca un oficiu magnet pentru cei mai buni profesioniști de pe piață, un sediu atractiv pentru talente.

Sediul maib park este o inspirație continuă și vom continua să comunicăm despre maib park, maib WoW (WoW – prescurtat din engleză, way of working) și oamenii maib.

Ecaterina Larina
Șefa Direcției (Band) Dezvoltare și Comunicare Internă

Cele mai mari provocări în procesul de mutare și populare a maib park au fost legate de găsirea soluțiilor ca să-i împăcăm pe toți și fiecare angajat să fie mulțumit. Lucrul cu oamenii nu întotdeauna este simplu, pentru că toți suntem diferiți, avem așteptări și ne dorim ca ele să se adeverească. Dar prin foarte multă comunicare, maturitate și compromisuri le-am reușit pe toate.

Cea mai mare satisfacție a fost când oamenii maib s-au mutat și au apreciat noul oficiu, iar după o săptămână de „trai” la maib park ne simțeam de parcă am trăit aici dintotdeauna.

Continuu să cred că toate provocările au fost simplu de soluționat datorită echipei de lucru, formată din profesioniști responsabili și dedicați, cu care lucram și serile și în weekenduri ca să le reușim pe toate bine și în termen.

În câteva cuvinte, perioada de mutare la maib park a echipelor care lucrau anterior în mai multe oficii din capitală a fost intense, provocatoare și… aș mai trăi-o o dată.

Locație ultracentrală

Maib park este amplasat pe strada 31 august 1989, 127, Chișinău, în vecinătatea Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, a Palatului Republicii, Reședinței de Stat, instituțiilor guvernamentale, muzeelor, restaurantelor etc.

Dispune de zone ce au destinații diferite, este proiectat ținând cont de cele mai bune practici moderne și are multiple facilități: spații de tip open space, precum și de co-working, săli de ședințe, cabine izolate fonic, spații pentru interacțiuni informale, zone pentru discuții și timp agreabil, o sală de sport, cantină, o cafenea, o galerie expozițională, o sală de conferințe (Auditorium), o zonă de parcare.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok