Maib - în unison la Eurovision și în anul 2024!

În calitate de partener al difuzării Eurovision 2024, maib îi dorește Nataliei Barbu, reprezentantei Republicii Moldova la competiția europeană a muzicii, mult succes și o performanță strălucitoare pe scena de la Malmo, Suedia

Cu bucurie, anunțăm că pentru al treilea an consecutiv maib susține participarea Republicii Moldova în cadrul concursului Eurovision Song Contest. Banca a reiterat parteneriatul încheiat cu postul public de televiziune, care este și organizator național al competiției, în cadrul unei conferințe comune de presă, organizată la data de 18 aprilie, la Moldova 1.

În cadrul evenimentului, maib a exprimat suportul oferit pentru participarea Moldovei la cel mai îndrăgit eveniment muzical european și a transmis urări de bine Nataliei Barbu, care ne va reprezenta țara pe scena din Malmö cu piesa In the middle.

Prin susținerea participării Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2024, maib exprimă sprijinul pentru cultura națională și promovarea talentelor autohtone în spațiul european.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:
„A devenit o tradiție ca maib să susțină evenimente culturale importante pentru țară, iar Eurovision este unul dintre proiectele din portofoliul nostru de responsabilitate socială pe care îl apreciem foarte mult și pe care îl susținem pentru al treilea an consecutiv. Îi dorim Nataliei Barbu mult succes la Eurovision 2024, pentru că Tu conduci și avem certitudinea că prestația Republicii Moldova pe scena din Malmö va fi una cu adevărat spectaculoasă.

Vreau, de asemenea, să menționez că evenimentul va avea loc în aceeași perioadă în care sărbătorim Ziua Europei, iar maib va sărbători cea de-a 33-a aniversare, o ocazie dublă de a celebra aceste evenimente cu muzică de calitate și o performanță memorabilă a reprezentantului țării noastre la Malmo. Ca georgian, voi îndemna prietenii să voteze pentru Moldova și îndemn diaspora să facă la fel. Totodată, vreau să mulțumesc postului public de televiziune Moldova 1 pentru că aduce în casele locuitorilor Moldovei feeria acestei competiții europene a muzicii.”

Corneliu Durnescu, Șeful postului public de televiziune Moldova 1:
„Concursul Internațional Eurovision este unul dintre podurile care ne unește cultural atât de spațiul european, cât și de lumea întreagă, fiind un concurs cu audiență de peste un miliard de persoane urmărit și iubit în întreaga lume. An de an, postul public de televiziune ”Moldova 1” este în căutare de soluții pentru a menține și a spori nivelul organizatoric și de divertisment al show-ului difuzat la etapa națională și a asigura o bună prestație  a reprezentantului Republicii Moldova la etapa internațională. Țin să mulțumesc maib pentru parteneriatul dezvoltat pe parcursul mai multor ani și că banca susține arta și oamenii talentați ai țării”. 

Eurovision Song Contest 2024 se va desfășura în Malmo, Suedia pe 7 mai (prima semifinală), pe 9 mai (a doua semifinală) și pe 11 mai (marea finală).

În acest an, Republica Moldova va participa în prima semifinală a Eurovision Song Contest 2024, alături de reprezentanți din alte 14 țări.

Organizatorul național al concursului este Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), care desfășoară Eurovision Moldova din anul 2005. 

Maib – în unison la Eurovision!

Despre maib
Maib este cea mai mare bancă din Moldova, rețeaua de distribuție având o prezență atât fizică, cât și digitală. Banca deservește circa 30% din populaţia ţării şi este unul dintre cei mai mari angajatori din republică, cu peste 2800 de angajați. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice, și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

Despre Teleradio-Moldova (TRM)
Compania Teleradio-Moldova (TRM) este principala instituție publică a audiovizualului din Republica Moldova. În cei peste 80 de ani de la fondare, TRM a devenit o prezență centrală în peisajul media al țării, oferind programe variate în limbile română, rusă, ucraineană, găgăuză, romani, etc. Actualmente, compania operează două canale de televiziune - Moldova 1 și Moldova 2 - precum și mai multe posturi de radio, inclusiv Radio Moldova, Radio Moldova Tineret și Radio Moldova Muzical. TRM este o instituție angajată într-un proces amplu de modernizare și dezvoltare, oferind totodată o gamă diversă de programe care acoperă știri, cultură, divertisment, sport și educație, reflectând diversitatea intereselor și perspectivei publicului din Moldova. În calitate de furnizor public de servicii media, Teleradio-Moldova are ca misiune să ofere informații obiective și echilibrate, să promoveze cultura și identitatea națională, să încurajeze dezvoltarea socială și să ofere o platformă pentru dialogul și dezbaterea publică. Compania joacă un rol important în furnizarea de conținut relevant și credibil pentru cetățenii moldoveni, contribuind astfel la consolidarea democrației și a societății civile în Republica Moldova.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok